Lyckegårds distributör i Finland blir helägt dotterbolag

Lyckegård förvärvar 100 procent av aktierna i BT Agro Oy AB som från och med den 1 oktober blir helägt dotterbolag till Lyckegård Group AB. Namnet BT Agro behålls och samtliga anställda blir nyckelpersoner i den fortsatta verksamheten.

Nyhetsbrev

Missa inget spännande som händer hos oss på Lyckegård.

Hur vi behandlar dina personuppgifter?

Genom detta strategiska förvärv satsar Lyckegård på att bli en stark sälj- och marknadsorganisation med direktförsäljning i Sverige och Finland för att bättre kunna supporta våra kunder med kunskap och redskap för hållbara metoder inom jordbruket.

BT Agro Oy grundades av Boris Lindgård och Tom Hellström och fram tills nu har företaget varit Lyckegårds partner i Finland och distributör av CombCut och Kvickfinn. Genom förvärvet av BT Agro blir Lyckegård genom det nya dotterbolaget även återförsäljare av bland annat Einböck och Köckerling i Finland.

”I takt med att vi växlar upp vår produktportfölj med fler redskap för lantbrukare som jobbar med hållbara metoder så ser vi också behovet av att komma närmare kunderna. Genom att etablera en stark direktsäljande organisation kan vi ha närmare och bättre kontakt med våra kunder”, säger Lyckegårds VD Christian Bjärntoft. ”Vi är oerhört glada att ha ingått denna överenskommelse med säljarna Tom Hellström och Boris Lindgård. Tom och Boris kommer att jobba kvar i den gemensamma koncernen tillsammans med övriga anställda i BT Agro. Nu kommer vi att kunna nyttja våra gemensamma resurser ännu bättre!”

I och med förvärvet flyttar Lyckegård även sitt huvudkontor från Karlskrona till Skåne och Trollebergs gård i Staffanstorps kommun där vi kommer att samla alla centrala funktioner såsom marknadsföring, ekonomi och administration.

 

För mer information läs mer på www.lyckegard.com eller kontakta;

Christian Bjärntoft, VD Lyckegård Group AB

0708 – 50 76 47
christian@lyckegard.com

Sök på sidan