LyckeGård förvärvar och utökar med Kvick-Finn

LyckeGård Group AB fortsätter att stärka sin produktportfölj inom mekanisk ogräsbekämpning. Genom att förvärva Kvick-Finn kompletteras portföljen med en kultivator för ekologisk produktion och tillsammans med CombCut stärks nu bolaget inför den fortsatta expansionen i Europa och Nordamerika.

Nyhetsbrev

Missa inget spännande som händer hos oss på Lyckegård.

Hur vi behandlar dina personuppgifter?

LyckeGård har i dagarna tecknat en avsiktsförklaring med BT Agro Oy om att förvärva produktion- och försäljningsrättigheterna av Kvick-Finn och därmed tillförs ännu en maskin utvecklad för mekanisk ogräsbekämpning. Kvick-Finn är en kultivator och används främst mot rotogräs som kvickrot och tistel i första hand inom det ekologiska lantbruket. Kvick-Finn har sålts till de nordiska och baltiska marknaderna och i och med att Kvick-Finn nu blir en del av Lyckegård öppnas försäljningen upp till övriga Europa genom befintliga distributörer.

”Vi är oerhört glada att ha lyckats genomföra detta förvärv. I ett slag stärker vi vårt erbjudande inom mekanisk ogräsbekämpning där kultivatorn Kvick-Finn kompletterar vår egen innovation, den selektiva ogrässkäraren CombCut. Förvärvet innebär att vi fortsätter att leverera på vår nya strategi, där vi siktar på att ta en position inom mekanisk ogräsbekämpning. Målet är att kunna stötta våra kunder i konverteringen från kemisk till mekanisk ogräsbekämpning”, säger Christian Bjärntoft, VD på LyckeGård.

Den 1 januari 2020 sker tillträdet och BT-Agro, som sedan ett par år tillbaka varit distributör i Finland, kommer fortsätta att ta hand om den finska marknaden för LyckeGårds produkter och tjänster. ”Vi har ett mycket bra samarbete och de kommer fortsätta att sälja och distribuera företagets produkter. BT-Agros två ägare, Boris Lindgård och Tom Hellström, kommer dela på sina roller – Boris kommer vara en del av Lyckegård och jobba globalt med expansionen av företaget och Tom kommer fortsätta att driva och utveckla BT-Agro i Finland. Detta är en perfekt set-up”, fortsätter Christian. ”Det här kommer att bli fantastiskt! Vi har haft ett jättebra samarbete och nu tar vi det naturliga steget att fullt ut jobba tillsammans för att expandera både Kvick och CombCut”, avslutar Tom och Boris.


För mer information kontakta;

Christian Bjärntoft, VD LyckeGård Group AB

0708 – 50 76 47
christian@lyckegard.com

Sök på sidan