LyckeGård förstärker i Skandinavien

Mycket händer under 2019 hos LyckeGård Group AB. Företaget jubilerar som 10-åring, ny VD har tillträtt, sälj- och marknadskoordinator har anställts, namnbyte har genomförts och etablering i USA är på gång. Och med nytt stort fokus på utveckling av ogrässkäraren CombCut har en mindre omorganisering skett och lett till att teamet nu förstärks med en ny försäljningschef för Sverige och Skandinavien.

Nyhetsbrev

Missa inget spännande som händer hos oss på Lyckegård.

Hur vi behandlar dina personuppgifter?

Det är lantmästaren Simon Svensson 40 år, som den 1 oktober tillträdde tjänsten som försäljningschef för Skandinavien. Simon har en bakgrund hos Väderstad där han under åtta år arbetade i olika roller inom försäljning och expansion på nya marknader. Han har även arbetat som växtodlingssäljare på Lantmännen och som rådgivare hos Länsförsäkringar Lantbruk.

Simon och hans familj bor sedan några år tillbaka på en gård strax utanför Karlskrona i Blekinge, där han bredvid sitt ordinarie arbete bedriver skogsbruk samt odling och förädling av bär. –”För mig har lantbruk och växtodling alltid varit ett stort intresse och jag ser nu fram emot nya utmaningar tillsammans med LyckeGård”, säger Simon. 

LyckeGårds mekaniska ogrässkärare CombCut finns nu i ett 15-tal länder runt om i världen, de allra flesta finns i Sverige och övriga Europa, men även i Nordamerika och Asien. Simon kommer i första hand ta hand om hemmamarknaden i Sverige, men även besöka grannländerna i Skandinavien. Samtidigt söker LyckeGård ytterligare en resurs som blir partneransvarig för distributörerna på den internationella marknaden och en viktig spelare i arbetet att säkerställa en stark etablering på lantbruksmarknaden i Europa.

LyckeGård följer sin nya strategi och har en stark målsättning att utveckla och öka försäljningen av ogrässkäraren CombCut. Omställningen till ekologisk produktion ökar och därmed också efterfrågan på metoder för mekanisk ogräsbekämpning. Parallellt med att Simon tar över försäljningsansvaret för Skandinavien så fokuserar företagets grundare och CombCuts uppfinnare Jonas Carlsson på att helhjärtat utveckla CombCut samt ge teknisk support och hjälp till vår globala marknad. – ”Jag ser fram emot att vi nu blir fler i teamet och kan möta efterfrågan och fokusera på det som är allra viktigast, att vi som företag hjälper våra kunder att använda våra produkter på bästa sätt och att utveckla våra produkter så att det passar kundens vardag. Då kommer resten också. I och med att vi anställer Simon som har en gedigen bakgrund inom lantbruksbranschen, säkrar vi upp den skandinaviska marknaden på ett bra sätt”, avslutar Christian Bjärntoft, VD på LyckeGård.

Om LyckeGård

LyckeGård Group AB tillverkar och säljer ogrässkäraren CombCut. Försäljningen sker direkt, eller via återförsäljare till ett 15-tal länder, huvudsakligen i Europa men även till Nordamerika. Med en ökad global, ekologisk produktion av spannmål och andra grödor, ökar och växer marknaden för CombCut. Målet är ökad försäljning på befintliga marknader men även expansion på nya. Bland ägarna finns såväl Almi Invest som Entreprenörinvest Sverige AB, ägt av familjen Kamprads stiftelse.
 

För mer information läs mer på vår hemsida eller, kontakta;

Christian Bjärntoft, VD LyckeGård Group AB
0708 – 50 76 47
christian@lyckegard.com

Sök på sidan