Lyckegård anlitar demoförare för säsongen 2022

Carl Cedergren, lantmästarstudent från Söderslätt, anlitas som ansvarig för demonstrationsvisning av Köckerlings jordbearbetningsredskap i södra Sverige.

Nyhetsbrev

Missa inget spännande som händer hos oss på Lyckegård.

Lyckegård är återförsäljare för Köckerlings maskinportfölj i Sverige och på plats finns nu en 6m Köckerling Allrounder Flatline tillgänglig för demovisning. Carl Cedergren ansvarar för planering och utförande av demonstrationerna.

Carl är uppvuxen på familjegården i Östra Grevie, utanför Velllinge, där han idag är delaktig i driften, något som kombineras med lantmästarstudier på Alnarp. Han har tidigare arbetat som maskinförare på SkaberNäs och Gränsbo potatis. 

Köckerling GmBH & Co är en tysk tillverkare av redskap för jordbearbetning, sådd och vallskötsel. De satsar bland annat på redskap för plöjningsfri odling och erbjuder olika typer av maskiner för detta ändamål.
Deras Allrounder Flatline är framtagen för mycket precis men grund bearbetning som också kan hantera organiskt material trots tät pinnindelning (130 mm) . Längden på kultivatorn gör att större mängder av exempelvis växtrester kan bearbetas utan stockningsproblem.

Kultivatorn har även utrustats med en knivvält (tillval) allra längst fram för att ytterligare sönderdela exempelvis raps- eller majsstubb.

Demomaskinen som finns i Sverige har följande specifikationer:
Arbetsbredd: 6 m
Transportbredd 3 m
Antal pinnar: 47
Avstånd mellan pinnar: 13 cm
Utrymme under ram: 64 cm
Vikt: 8 150 kg
Dragkraftsbehov: 250 hk

Standardutrustning: Justerbar dragstång, framhjul, integrerade stödhjul,

Utrustad med följande tillval: Knivvält, efterharv, dubbelfjäderpinne (double spring Elephant tine) med gåsfot

Demonstrationsförfrågan:
Carl Cedergren
0730-88 30 52
carl@lyckegard.com

Sök på sidan